mijn werkwijze

Na de sessie

Tijdens de sessie

Voorbereiding

Hoe werkt het & wat kan ik verwachten?

Het plannen van een headshot sessie kun je doen door het contactformulier in te vullen op mijn website of mij te mailen. Ik neem dan binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op om jouw wensen te bespreken en samen een datum te plannen. Ook beantwoord ik dan graag vragen als je die hebt!

Qua voorbereiding is het vooral handig om na te denken over de (boven)kleding waarin jij je prettig voelt en die passend is bij de foto die jij voor ogen hebt. Je kunt twee outfits meebrengen. Persoonlijk vind ik een setje kleding in een beige tint én een zwart setje het mooiste werken tegen de achtergrond. Uiteraard ben je volledig vrij om hiervan af te wijken!

Tijdens de sessie zelf sta jij centraal! Voordat we beginnen vind ik het prettig om samen kennis te maken en gevoel te krijgen bij wat jij van de foto verwacht en waar jij de beelden voor wilt gebruiken. Dit om te zorgen dat jij een resultaat krijgt waar je positief door wordt verrast!
Als je het fijn vindt kun je voorafgaand aan de shoot worden opgemaakt door een visagist. Uiteraard bespreken we deze optie bij het plannen van de afspraak.

Na de sessie ontvang je van mij in een online galerij een overzicht van de gemaakte foto's. Je kunt de foto's dan vanaf jouw eigen computer in alle rust bekijken. Met de de door jou geselecteerde foto's ga ik vervolgens aan de slag zodat ze bewerkt worden in mijn stijl. Wanneer ik klaar ben zet ik de foto's voor jou klaar in dezelfde online galerij. Je hebt dan de mogelijkheid om alles te downloaden in hoge resolutie en kunt er zelfs voor kiezen om foto's direct af te laten drukken. Hoe gaaf is dat!
 

Plannen afspraak

BOEK NU JOUW HEADSHOT SESSIE

mijn stijlen

Daglicht

Warm & Zacht

Donker & Puur 

In welke stijlen fotografeer & bewerk ik?

Ik fotografeer en bewerk mijn foto's aan de hand van drie verschillende stijlen. Het gaat hierbij om twee soorten studio portretten:
  • Donker & Puur (studio portret)
  • Warm & Zacht (studio portret)
  • Helder & Fris (studio portret)

Daarnaast kun je ook kiezen voor een portret bij natuurlijk licht.

Indien je voorkeur hebt voor een bepaalde stijl dan kun je bij het plannen van een shoot kiezen voor één van deze stijl/stijlen. Als je geen keuze maakt, dan maak ik zowel donkere als lichte studio portretten. Daarnaast kun je de geselecteerde foto's ook in zwart-wit aangeleverd krijgen.
 

Helder & Fris

jouw eigen online galerij

Een ruwe selectie
Tijdens de shoot schiet ik een groot aantal foto's. Vaak zijn mensen verbaasd als ze naderhand zien hoeveel foto's er zijn gemaakt! Na afloop van de shoot maak ik vervolgens een eerste ruwe selectie. Onbruikbare foto's haal ik er dan uit zodat jij een bruikbare selectie overhoudt waaruit jij jouw keuze kunt maken.

Keuzes, keuzes, keuzes...
De door mij gemaakte ruwe selectie zet ik voor jou in jouw eigen online galerij. Je krijgt binnen 5 werkdagen van mij een email met een login zodat jij jouw foto's kunt bekijken. Deze zijn dan nog niet door mij bewerkt. Zodra jij jouw keuze hebt gemaakt voor jouw mooiste foto's krijg ik automatisch een bericht en kan ik verder aan de slag.

De finishing touch!
De door jou geselecteerde foto's worden door mij bewerkt in mijn eigen stijl. Je kunt de foto's daarnaast ook in een zwart-witte variant krijgen. Zo kun je alle kanten op. De bewerkte foto's plaats ik vervolgens terug in jouw online galerij zodat jij het eindresultaat ook in jouw bezit hebt!

Wist je trouwens dat je de foto's gelijk kunt laten afdrukken vanuit jouw galerij? Wel zo handig!
wat zijn headshots?

Ik hoor je denken bij het bekijken van mijn website. Een headshot? Wat is dit precies en waarin verschilt dit type foto van bijvoorbeeld een zakelijk portret?

Een headshot is een profielfoto: een foto waarin alleen jouw gezicht centraal staat! Hiermee ontstaat gelijk het verschil met een zakelijk portret. Bij een zakelijk portret word je niet alleen als persoon (gedeeltelijk) in beeld gebracht, maar krijgen de bedrijfsomgeving en/of het aangeboden product vaak ook een prominente rol. Dit is bij een headshot niet het geval. Bij headshots draait het, zoals de naam al zegt, alleen om jou(w gezicht).
 

Waar kun je een headshot foto voor gebruiken?

Wat is een headshot foto?

Headshots 

Je ziet dat headshots allereerst veel ingezet worden voor zakelijke doeleinden. Zo kun je een headshot gebruiken als profielfoto op social media zoals LinkedIn en Instagram, maar natuurlijk ook om jezelf of jouw team naar buiten toe te presenteren op een bedrijfswebsite of in een bedrijfspresentatie.

Daarnaast kunnen headshots natuurlijk ook in de prive sfeer gebruikt worden om jezelf, je partner of jouw kind(eren) puur en authentiek vast te leggen. Veelzijdig en dat maakt headshots juist zo gaaf!