Portretfotograaf

Van jongs af aan heb ik een passie voor fotografie. Hierbij vond ik het als kind al fantastisch om anderen zo mooi mogelijk vast te leggen. In 2019 begon ik te fotograferen met mijn eerste “echte” camera. Stap voor stap verkende ik de mogelijkheden en zo groeide mijn passie voor het schieten van mooie foto’s.

Waarom portretfotografie?

Het maken van unieke beelden, het vastleggen van speciale momenten of misschien wel het schieten van gave portretfoto’s. Fotografie is veelzijdig maar waar word ik gelukkig van? Waar ben ik goed in? Deze vragen heb ik mijzelf vaak gesteld.

Naarmate ik meer foto’s ging maken merkte ik dat portretfoto’s mij de meeste energie gaven. Met name het maken van zogenaamde headshots, waarin het gezicht centraal staat, spreekt mij enorm aan. Juist het “vangen” van dié oogopslag of dié glimlach die vaak zo kenmerkend voor iemand kan zijn en diegene maakt tot wie hij/zij is; dat is mijn doel keer op keer. 

Wat is headshot fotografie?

  • Een headshot is een profielfoto: een foto waarin jouw gezicht centraal staat. 
  • Ze worden veel gebruikt als zakelijke portretten (sterke profielfoto) op social media zoals LinkedIn en Instagram
  • Je kunt een zakelijk portret natuurlijk ook gebruiken om jezelf naar buiten toe te presenteren op jouw bedrijfswebsite of in een bedrijfspresentatie. 
  • Daarnaast kunnen headshots natuurlijk ook in de privé sfeer gebruikt worden om jezelf, je partner of jouw kind(eren) puur en authentiek vast te leggen. 

Als professionele portretfotograaf richt ik mij dus met name op het maken van portretten; van zakelijk portret tot portret om te gebruiken in de privé sfeer.

Hoe werk ik als portretfotograaf?

Als portretfotograaf werk ik veel vanuit mijn eigen ruime fotostudio in Enschede waar jij gefotografeerd wordt zoals jij bent. Tijdens een fotoshoot schiet ik meerdere foto’s in verschillende houdingen en outfits. Als vrouw kun je er daarnaast voor kiezen om de make up door een ervaren visagist te laten verzorgen. Dit om er samen voor te zorgen dat we uiteindelijk die foto krijgen waar jij van zegt: wauw dat ben ik! Shooten doen we namelijk echt samen en vraagt naast een goede fotograaf die schiet met de juiste licht en camera instellingen vooral een relaxte sfeer en een ontspannen model.

In mijn fotostudio werk ik met continu warm licht en heb ik verschillende achtergronden. Op dit manier kunnen we met mooi licht die zachte pure sfeer neerzetten die kenmerkend is voor mijn foto’s. Je bent vrij om te kiezen welke sfeer jij voor jou zelf wilt neerzetten tijdens de fotoshoot. Zolang we er samen maar voor zorgen dat jij die sterke profielfoto of dat pure portret krijgt waar jij naar op zoek bent.

Een fotoshoot duurt – afhankelijk van het pakket dat jij kiest – een half uur tot een uur (exclusief make up wanneer je hiervoor kiest). In die tijd schiet ik tientallen portretfoto’s zodat er altijd een portret- of profielfoto bij zit die jij fantastisch vindt.

Wat kenmerkt mij als portretfotograaf?

Als fotograaf is een portret voor mij geslaagd als we samen komen tot een gaaf portret waarin jij jouzelf herkent en waarin jouw wensen naar voren komen. Dit maakt dat ik als portretfotograaf jou voorop stel. Zo vind ik het allereerst belangrijk dat jij op je gemak bent. Juist die ontspannen sfeer is vaak wat je terug ziet in een portret en een portret speciaal maakt. Daarnaast vind ik het als portretfotograaf prettig dat mijn fotostudio prettig aanvoelt. In de tijd dat je bij mij in mijn fotostudio bent, wil ik dat jij je “thuis” voelt. Hiermee creëer ik voor jou enkele randvoorwaarden om te komen tot een optimaal resultaat.

Wat zeggen anderen over mij als portretfotograaf?

  • Laura: “Wat een prachtige foto’s maakt Kelly! Ze stelt je op je gemak en heeft plezier in haar werk, dit zie je doordat ze doorgaat totdat ze het “perfecte plaatje” heeft geschoten. Wat mij betreft een top fotografe die ik zeker aan andere particuliere en bedrijven aanraad.”
  • Madelon: “Door Kelly haar rust, humor en professionele blik, prachtige foto’s kunnen maken. Kelly stelt je op je gemak, geeft tips waar nodig en pakt de juiste momenten waardoor je echt als jezelf op de foto staat!”
  • Nicole: “Ik heb eindelijk mooie professionele portretfoto’s die ik zakelijk kan gebruiken voor mijn online accounts. Kelly heeft een frisse studio waar ik mij gelijk thuis voel. Ze geeft je vertrouwen en met humor weet ze je precies te portretteren zoals jij bent.”