mijn fotografie- & bewerkingsstijlen

Daglicht

Warm & Zacht

Donker & Puur 

In welke stijlen fotografeer & bewerk ik?

Ik fotografeer en bewerk mijn foto's aan de hand van drie verschillende stijlen. Het gaat hierbij om twee soorten studio portretten:
  • Donker & Puur (studio portret)
  • Warm & Zacht (studio portret)
  • Helder & Fris (studio portret)

Daarnaast kun je ook kiezen voor een portret bij natuurlijk licht.

Indien je voorkeur hebt voor een bepaalde stijl dan kun je bij het plannen van een shoot kiezen voor één van deze stijl/stijlen. Als je geen keuze maakt, dan maak ik zowel donkere als lichte studio portretten.
 

Helder & Fris

Eén van mijn favoriete stijlen is Donker & Puur. Mijn Donkere & Pure portretten kenmerken zich allereerst door de zwarte achtergrond waartegen je gefotografeerd wordt. Deze donkere achtergrond zorgt voor een mooi contrast met de persoon die gefotografeerd wordt. Daarbij wordt, doordat alle omgevingselementen geëlimineerd worden, de focus nog meer op het gezicht gelegd waardoor de aandacht daar komt te liggen waar je hem wilt hebben.

Persoonlijk vind ik het mooi dat dit effect nog verder wordt versterkt door het dragen van donkere bovenkleding. Hier kun je natuurlijk van afwijken. Niets moet, alles mag!

Onderstaand een aantal voorbeelden van foto's die in de Donkere & Pure stijl gemaakt en bewerkt zijn. 
 

Donker & Puur (studio portret)

Mijn Lichte & Zachte portretten zijn te herkennen aan de beige/aubergine achtergrondkleur die als uitstralingslicht achter het portret naar voren komen. De fotografie zelf vindt plaats tegen een witte achtergrond wat mij de vrijheid geeft om naderhand die kenmerkende bewerking uit te voeren.  Het resultaat van de Licht & Zacht shoot is een authentiek portret waarin helderheid, herkenbaarheid en zachtheid de boventoon voeren.

Persoonlijk vind ik het mooi om lichte/beige kleding te dragen tijdens deze Licht & Zacht shoot, zodat het gehele plaatje uiteindelijk een milde en warme uitstraling krijgt. Uiteraard ben jij uiteindelijk vrij in je outfitkeuze!

Onderstaand een aantal voorbeelden van foto's die in de Lichte & Zachte stijl gemaakt en bewerkt zijn.
 

Licht & Zacht (studio portret)

Het maken van daglicht portretten is waar ik ooit mee begonnen ben toen ik begon met fotograferen. Met natuurlijk licht kun je prachtige portretten schieten en spelen met schaduwen. Iedereen heeft vast wel een plekje in huis waarvan je weet dat het licht er perfect is om een foto te maken. 

Ook voor zakelijke portretten is het gaaf om deze in de bedrijfsomgeving te maken bij natuurlijk licht. In de onderstaande voorbeelden zie je onder meer de zakelijke portretfoto's die ik voor AFAS partner DIFFERIT mocht maken van het hele team. We hebben hier gekozen voor een mooie plek bij het raam om iedereen herkenbaar, puur en fris op de foto te krijgen. 

De portretten hebben inmiddels een mooi plekje gekregen in het kantoor, op de bedrijfswebsite, in de communicatie-uitingen en op de verschillende social media pagina's van de DIFFERIT medewerkers. Ze worden dus op verschillende manieren gebruikt wat erg gaaf is om te zien.
 

Helder & Fris (studio of daglicht portret)