Fotograaf Oldenzaal

Wanneer je een kijkje neemt op mijn website of instagram pagina dan zie je het al gauw. Ik focus mij op het maken van pure portretten. Voornamelijk het schieten van headshots, waarbij het gezicht centraal staat, vind ik geweldig. Interesse? Neem dan gerust contact op!

FOTOGRAAF OLDENZAAL

Wanneer je op zoek gaat naar een professionele fotograaf voor een fotoshoot in Oldenzaal dan heb je de keuze uit verschillende fotografen en diverse soorten fotografie. Zoek maar eens op fotograaf Oldenzaal en de keuze is erg groot. Of je nu op zoek bent naar een newborn shoot, bruidsfotografie of portretfotografie; voor de verschillende soorten fotografie is het aanbod aan professionele fotografen groot. Als zoeker ben je natuurlijk altijd op zoek naar de beste fotograaf voor jouw fotoshoot in Oldenzaal.

Gelukkig wordt iedere ervaren fotograaf gekenmerkt door zijn of haar eigen fotografie stijl. De meeste fotografen hebben dan ook een specifiek domein waarin ze actief zijn. Wanneer de soorten fotografie en fotografie stijlen bij jou passen dan heb jij een voor jou goede fotograaf gevonden en kun je samen tot mooie foto’s komen tijdens een fotoshoot.

FOTOGRAAF OLDENZAAL | HOE FOTOGRAFEER IK?

Wanneer je een kijkje neemt op mijn website of instagram pagina dan zie je het al gauw. Ik focus mij op het maken van pure portretten. Voornamelijk het schieten van headshots, waarbij het gezicht centraal staat, vind ik geweldig. Bij headshot foto’s kun je namelijk juist die blik of glimlach vastleggen die vaak heel kenmerkend voor iemand is. Alleen dan krijg je wat mij betreft mooie foto’s.

SOORTEN FOTOGRAFIE

Portret fotografie kids | Headshots zijn ontzettend geschikt om kinderen mee vast te leggen. Juist het gezicht van kinderen verandert zo snel dat het eigenlijk jammer is om dit niet vast te leggen. Zodra een kind oud genoeg is om zelfstandig te kunnen zitten, kun je bij mij terecht. Een echte newborn shoot doe ik dus niet (gelukkig zijn er genoeg newborn shoot fotografen :-)).

Bedrijfsfotografie & zakelijk portret | Denk hierbij aan een profielfoto op LinkedIn of andere social media of een zakelijk portret van alle medewerkers om het bedrijf een uniform gezicht naar buiten te geven. Deze zakelijke portretten kun je schieten in mijn studio in Enschede maar ik kan uiteraard ook bij jou op locatie komen fotograferen.

MIJN BEWERKINGSSTIJLEN

Ik fotografeer en bewerk mijn foto’s aan de hand van een aantal verschillende stijlen. Het gaat hierbij om drie soorten studio portretten:

  • Donker & Puur (studio portret)
  • Licht & Zacht (studio portret)
  • Helder & Fris (studio portret)

Daarnaast kun je ook kiezen voor een portret bij natuurlijk licht of een zwart/bewerking van jouw foto’s.

Donker & Puur (studio portret)

Eén van mijn favoriete stijlen is Donker & Puur. Mijn Donkere & Pure portretten kenmerken zich allereerst door de zwarte achtergrond waartegen je gefotografeerd wordt. Deze donkere achtergrond zorgt voor een mooi contrast met de persoon die gefotografeerd wordt. Daarbij wordt, doordat alle omgevingselementen geëlimineerd worden, de focus nog meer op het gezicht gelegd waardoor de aandacht daar komt te liggen waar je hem wilt hebben.

Persoonlijk vind ik het mooi dat dit effect nog verder wordt versterkt door het dragen van donkere bovenkleding. Hier kun je natuurlijk van afwijken. Niets moet, alles mag!

Licht & Zacht of Helder & Fris (studio portretten)

Mijn Lichte & Zachte portretten zijn te herkennen aan de beige/aubergine achtergrondkleur die als uitstralingslicht achter het portret naar voren komen. De blauw/groene portretten die ik schiet vallen binnen de stijl Helder & Fris. Beide soorten fotografie vinden plaats tegen een witte achtergrond wat mij de vrijheid geeft om naderhand die kenmerkende bewerking uit te voeren.  Het resultaat van zowel de Licht & Zacht shoot als de Helder & Fris bewerking is een authentiek portret waarin helderheid, herkenbaarheid en zachtheid de boventoon voeren.

Persoonlijk vind ik het mooi om lichte/beige kleding te dragen tijdens deze Licht & Zacht shoot, zodat het gehele plaatje uiteindelijk een milde en warme uitstraling krijgt. Uiteraard ben jij uiteindelijk vrij in je outfitkeuze!

Daglicht portret

Het maken van daglicht portretten is waar ik ooit mee begonnen ben toen ik begon met fotograferen. Met natuurlijk licht kun je prachtige portretten schieten en spelen met schaduwen. Iedereen heeft vast wel een plekje in huis waarvan je weet dat het licht er perfect is om een foto te maken. 

Ook voor zakelijke portretten is het gaaf om deze in de bedrijfsomgeving te maken bij natuurlijk licht. Op mijn website zie je onder meer de zakelijke portretfoto’s die ik voor AFAS partner DIFFERIT mocht maken van het hele team. We hebben hier gekozen voor een mooie plek bij het raam om iedereen herkenbaar, puur en fris op de foto te krijgen. 

De portretten hebben inmiddels een mooi plekje gekregen in het kantoor, op de bedrijfswebsite, in de communicatie-uitingen en op de verschillende social media pagina’s van de DIFFERIT medewerkers. Ze worden dus op verschillende manieren gebruikt wat erg gaaf is om te zien.

FOTOGRAAF OLDENZAAL | MIJN WERKWIJZE

Plannen afspraak

Het plannen van een headshot sessie kun je doen door het contactformulier in te vullen op mijn website of mij te mailen. Ik neem dan binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op om jouw persoonlijke wensen te bespreken en samen een datum te plannen. Ook beantwoord ik dan graag vragen als je die hebt!

Voorbereiding

Qua voorbereiding is het vooral handig om na te denken over de (boven)kleding waarin jij je prettig voelt en die passend is bij de foto die jij voor ogen hebt. Je kunt twee outfits meebrengen. Persoonlijk vind ik een setje kleding in een beige tint én een zwart setje het mooiste werken tegen de achtergrond. Uiteraard ben je volledig vrij om hiervan af te wijken!

Tijdens de fotoshoot in Oldenzaal

Tijdens de sessie zelf sta jij centraal en maken we samen van de shoot een bijzonder moment! Voordat we beginnen vind ik het prettig om samen kennis te maken en gevoel te krijgen bij wat jij van de foto verwacht en waar jij de beelden voor wilt gebruiken. Dit om te zorgen dat jij een resultaat krijgt waar je positief door wordt verrast! Als je het fijn vindt kun je voorafgaand aan de shoot worden opgemaakt door een visagist. Uiteraard bespreken we deze optie bij het plannen van de afspraak.

Na de fotoshoot in Oldenzaal

Na de sessie ontvang je van mij in een online galerij een overzicht van de gemaakte foto’s. Je kunt de foto’s dan vanaf jouw eigen computer in alle rust bekijken. Met de de door jou geselecteerde foto’s ga ik vervolgens aan de slag zodat ze bewerkt worden in mijn stijl. Wanneer ik klaar ben zet ik de foto’s voor jou klaar in dezelfde online galerij. Je hebt dan de mogelijkheid om alles te downloaden in hoge resolutie. Je kunt er zelfs voor kiezen om foto’s direct af te laten drukken. Hoe gaaf is dat! Ik hoop naderhand vooral dat je heel blij bent met het eindresultaat.