business headshots

Deze bedrijven gingen jou voor

Na de sessie

Tijdens de sessie

Voorbereiding

Hoe werkt het & wat kunnen we verwachten?

Het plannen van een Company headshot sessie (zakelijke portretfotografie) kun je doen door het contactformulier in te vullen op mijn website of mij te mailen. Ik neem dan binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op om jouw wensen te bespreken en samen een datum te plannen. Ook beantwoord ik dan graag vragen als je die hebt!

Qua voorbereiding is het vooral handig om na te denken over de wijze waarop je de medewerkers binnen het bedrijf naar buiten toe wil presenteren. Met andere woorden: welke uitstraling en stijl passen bij het bedrijf en wat verwachten jullie klanten en website-bezoekers? Dit kan natuurlijk ook verschillend zijn kijkend naar de  functie die een medewerker heeft binnen de organisatie. Informeer de teamleden hier van tevoren goed over, zodat zij goed voorbereid de sessie in gaan. Ik kan hier uiteraard in meedenken.

Tijdens de sessie zelf staan het bedrijf en de medewerker centraal. Voordat we beginnen vind ik het prettig om samen kennis te maken en gevoel te krijgen bij wat jullie als bedrijf van de foto verwachten. Dit om te zorgen dat jullie een resultaat krijgen waar jullie positief door worden verrast! 

Na de sessie ontvangen jullie van mij in een online galerij een overzicht van de gemaakte foto's. Jullie kunnen de foto's dan vanaf jullie eigen computer in alle rust samen bekijken. Met de de door jullie geselecteerde foto's ga ik vervolgens aan de slag zodat ze bewerkt worden in mijn stijl. Wanneer ik klaar ben zet ik de foto's voor jullie klaar in dezelfde online galerij. Jullie hebben dan de mogelijkheid om alles te downloaden in hoge resolutie en kunnen er zelfs voor kiezen om foto's direct af te laten drukken. Denk hierbij ook aan het maken van een gave medewerkerswand in jullie kantoor.
 

Plannen afspraak

BOEK NU EEN BUSINESS HEADSHOT SESSIE

Ik hoor je denken bij het bekijken van mijn website. Een headshot? Wat is dit precies en waarin verschilt dit type foto van bijvoorbeeld een zakelijk portret?

Een headshot is een profielfoto: een foto waarin alleen jouw gezicht centraal staat! Hiermee ontstaat gelijk het verschil met een zakelijk portret. Bij een zakelijk portret word je niet alleen als persoon (gedeeltelijk) in beeld gebracht, maar krijgen de bedrijfsomgeving en/of het aangeboden product vaak ook een prominente rol. Dit is bij een headshot niet het geval. Bij headshots draait het, zoals de naam al zegt, alleen om jou(w gezicht).
 

Waar kun je een headshot foto voor gebruiken?

Wat is een headshot foto?

Headshots 

Je ziet dat headshots allereerst veel ingezet worden voor zakelijke doeleinden. Zo kun je een headshot gebruiken als profielfoto op social media zoals LinkedIn en Instagram, maar natuurlijk ook om jezelf of jouw team naar buiten toe te presenteren op een bedrijfswebsite of in een bedrijfspresentatie.

Daarnaast kunnen headshots natuurlijk ook in de prive sfeer gebruikt worden om jezelf, je partner of jouw kind(eren) puur en authentiek vast te leggen. Veelzijdig en dat maakt headshots juist zo gaaf!