Shooten doen we samen!

“Wat knap hoe je mensen vast weet te leggen, zo herkenbaar en precies zoals ze zijn!”. Elke keer weer een compliment wanneer ik dit terug krijg van mensen. Dit is ook exact waar het voor mij om draait: mensen blij maken met een puur portret waarin ze zichzelf herkennen.

Oef wat spannend…

Veel mensen krijgen al jeuk als ze denken aan een fotoshoot. Ik krijg vaak dingen terug als: ik kan niet poseren, ik voel me zo ongemakkelijk, ik weet niet hoe ik moet kijken en moet ik lachen of niet? Zo herkenbaar. En vooral zo begrijpelijk! Maar ter geruststelling: shooten doe je niet alleen, shooten doen we samen!

Een fotoshoot moet vooral een leuke en ontspannen ervaring zijn. Dat is waar het voor mij om draait. Wanneer je je relaxed voelt dan volgen de foto’s vanzelf. Het grappige is dat de eerste foto’s die ik schiet – met name om te testen – achteraf vaak de gaafste foto’s zijn. Mensen denken niet na en zijn vaak nog half met je in gesprek. Dié ontspannenheid zie je terug in de foto’s.

Shooten doen we samen!

Om dit gevoel vast te houden probeer ik tijdens de shoot verschillende poses uit. Door het jou in beweging te houden kan ik ervoor zorgen dat je uit je hoofd blijft en niet teveel na gaat denken over een houding of blik. Alleen dan krijg ik de meeste pure en oprechte portretfoto. Ook wanneer je niet helemaal weet hoe een houding aangenomen kan worden, help ik je graag door houdingen voor te doen zodat je zelf kan bepalen wat bij jou past!

KEUZES, KEUZES, KEUZES

Na afloop van de shoot zijn de meesten mensen die bij mij komen natuurlijk gelijk benieuwd naar het resultaat. Toegang tot de ruwe, onbewerkt foto’s verschijnt dan ook binnen een dag in je mailbox. In een persoonlijke galerij kunnen die foto’s geselecteerd worden die je het mooiste vindt. Die selectie bewerk ik daarna ik mijn stijl en zet ik terug in de galerij. Hierna kunnen de bewerkte foto’s in hoge resolutie gedownload worden of zelfs gelijk afgedrukt.

Het leuke hieraan is dat je zelf de regie hebt over het eindresultaat. Wie kent jou beter dan jijzelf? Mijn ervaring is namelijk dat – hoe mooi ik een foto ook kan vinden – mensen met een geheel andere blik naar hun eigen foto’s kijken. Ga maar bij jezelf na hoe kritisch je vaak bent wanneer je naar jouw eigen foto’s kijkt.

FINISHING TOUCH

Het bewerken van de ruwe foto’s is een gaaf deel van het werk en maakt de foto echt af. Er gaat dan ook best wat tijd zitten in het mooi en vooral natuurlijk bewerken van de foto’s.

Voor mij persoonlijk is dit een fantastisch onderdeel en ik merk dat ik de tijd verlies wanneer ik bezig ben met het bewerken. Mijn doel is altijd om jou te verrassen en dit kost de nodige tijd en aandacht.

Na de finishing touch is het tijd om de foto’s voor jou klaar te zetten zodat jij ze kunt gebruiken op welke manier je ook wilt: als profielfoto op social media of een bedrijfswebsite, of bijvoorbeeld als toffe wanddecoratie bij het vastleggen van kids.

Als je het mij vraagt is dat dan ook gelijk het voordeel van portretfotografie: je kunt de foto’s voor zoveel verschillende doeleinden gebruiken. It’s totally up to you!